Yükleniyor...
F Tipi Cezaevinde Hangi Suçlular Yatar?
Son Güncelleme 30.08.2021 18:11

F Tipi Cezaevinde Hangi Suçlular Yatar?

F Tipi Ceza İnfaz Kurumunda hangi suçlular yatar? F Tipi Cezaevinde kimler kalır? gibi sorularınızın cevaplarını aşağıdaki yazımızda sizlerle paylaşıyoruz.


F tipi cezaevi, Türkiye’de eleştirilerin yoğunlaştığı alanlardan bir tanesidir. Sosyal Tecrit modeli olarak da anılan bu cezaevleri siyasi suçluların bir dönem baskı altına alındığı ve işkence söylentilerinin çıktığı yerlerdir. Yeni dönem ile birlikte yerini S tipi cezaevlerine bırakan F tipi cezaevleri varlığını sürdürmektedir. Bu cezaevlerinin "Yüksek Güvenlikli" olması aslında cezaevi ile alakalı ip uçları vermeyi başarır. Bu cezaevlerinde güvenlik en yüksek seviyede olurken mahkumlarında diğer cezaevlerinde olduğundan farklı uygulamalarla karşılaşmaları söz konudur.
Türkiye’de halen aktif durumda bulunan 14 adet F tipi cezaevi vardır.

F Tipi Cezaevinde Kimler Kalır?


Cezaevi tiplerine göre sınıflandırılan mahkumların F tipi cezaevinde yatması için terör, topluma karşı suçlar veya devlete karşı suçlardan bir tanesini işlemiş olması gerekir. Halk arasında siyasi suçlu olarak da kabul edilen kimseler F tipi cezaevlerinde yatar. F tipi cezaevlerinin koşulları ve özellikleri bakımından genel itibariyle tehlikeli kişilere ev sahipliği yapması güvenlik endişesiyle aşırı uygulamalara yol açabilmektedir. Bu nedenle de yeni kurulmaya başlayan S tipi cezaevleri sayesinde her türlü endişenin giderilmesi sağlanacaktır.

Dilerseniz cezaevindeki yakınınıza Mextup uygulaması ile oturduğunuz yerden cezaevine mektup yazarak gönderebilirsiniz. Mextup uygulamasını telefon, tablet veya bilgisayar üzerinden kullanabilirsiniz. Cezaevine mektup göndermek için burayı tıklayabilirsiniz. Yazacağınız mektup özel yazıcılar aracılığıyla basılarak hazırlanır ve göndereceğiniz cezaevine teslim edilecektir.