Yükleniyor...
L Tipi Cezaevi Nedir?
Son Güncelleme 04.09.2021 16:37

L Tipi Cezaevi Nedir?

L Tipi Cezaevi nedir? L Tipi Ceza İnfaz Kurumu ne anlama gelmektedir? gibi soruların cevaplarını aşağıda sizin için hazırlamış olduğumuz bu yazımızda bulabilirsiniz.


L Tipi Ceza İnfaz Kurumu


Türkiye'nin farklı yerlerinde farklı tiplerde cezaevleri bulunmaktadır. Cezaevleri harf sistemlerine göre sınıflandırılmaktadır. Bu sınıflardan bir tanesi de L tipi cezaevleridir. L tipi cezaevleri büyük kentlerdeki eski ceza infaz kurumlarının yerlerine ya da kapasite yetersizliğine çözüm amacıyla inşa edilen uluslararası standartlara uygun, kapalı ceza infaz kurumlarıdır.
Tutuklu ve hükümlülerin; barınma, sağlık, eğitim ve her türlü iyileştirme taleplerine cevap verecek yeterli fizikî alanlar bulunmaktadır.

L Tipi Cezaevlerinin Özellikleri


L tipi ceza infaz kurumlarında, bireysel odalar 12.45 metrekare, açık avlular 65.19 metrekare, ortak yaşam ünitesi 56.59 metrekare olup 7 kişinin bir arada bulunduğu bir ünite toplam 208,93 metrekaredir. Hükümlü ve tutuklu odalarında 100x125 cm boyutlarında ışık alan çift ve saydam pencereler bulunmaktadır.

Hükümlü ve tutuklular gündüzleri 7 kişilik ortak yaşam alanında ve avluda bir araya gelebilmektedir. 7 kişilik 61 ünite; 3 kişilik 4 oda, 40 adet tek kişilik oda sistemine uygun olarak projelendirilen L tipi kapalı ceza infaz kurumları, koğuş sisteminden kaynaklanan güvenlik zafiyetlerini büyük ölçüde azaltmaktadır.

Ceza infaz kurumunda, günlük hizmetlerin kayıt altına alındığı, personelin idari blok ile hükümlü ve tutuklu bloklarına geçişlerinin kontrol altında tutulduğu ve tüm sirkülasyonun organize edildiği bir ana kontrol merkezi ile altı lokal kontrol merkezi bulunmaktadır.

Dilerseniz cezaevindeki yakınınıza Mextup uygulaması ile oturduğunuz yerden cezaevine mektup yazarak gönderebilirsiniz. Mextup uygulamasını telefon, tablet veya bilgisayar üzerinden kullanabilirsiniz. Cezaevine mektup göndermek için burayı tıklayabilirsiniz. Yazacağınız mektup özel yazıcılar aracılığıyla basılarak hazırlanır ve göndereceğiniz cezaevine teslim edilecektir.