Yükleniyor...
H Tipi Cezaevi Nedir?
Son Güncelleme 30.08.2021 14:25

H Tipi Cezaevi Nedir?

H Tipi Cezaevi nedir? H Tipi Ceza İnfaz Kurumu ne anlama gelmektedir? gibi soruların cevaplarını aşağıda sizin için hazırlamış olduğumuz bu yazımızda bulabilirsiniz.


H Tipi Ceza İnfaz Kurumu


H Tipi cezaevleri Türkiye’de bulunan farklı ceza tiplerinden bir tanesidir. Oda sistemine göre inşa edilmiş olan bu kurum iki katlı bir yapıdan oluşup iki farklı bloktan meydana gelmektedir. Söz konusu ceza infaz kurumu 200 adet tek kişilik ve 100 adet ise üç kişilik odalardan meydana gelmektedir. Bunun yanı sıra bu ceza infaz kurumu müstakil yemekhane yerleri ile mutfağı, soğuk hava deposu, bulaşıkhane ve çamaşırhanesi, berberi ve özel ziyaretçi yerleri ile dikkat çekmektedir. H tipi ceza infaz kurumunun kapasitesi 500 kişi olup kalorifer ile ısıtılmaktadır.
Hükümlülerin yakınlarıyla yapacakları kapalı ve açık görüşlerin süresi 40 dakika ile sınırlandırılmaktadır.
Cezaevi içerisinde yer alan kantinden her hükümlü haftada sadece 2 defa alışveriş yapabilmektedir. Sebze, meyve alışverişleri için ise dış kantinden haftada bir kez alışveriş yapılabilmektedir.
Hükümlüler 15 günde bir kez spor yapabilme olanağına sahiptir.
Kurumda aile görüş salonları da bulunmaktadır.
Hükümlüler izin verilen yakınlarıyla 15 günde bir defa ve 10 dakikayı geçmeyecek şekilde telefon görüşmesi yapabilir.
Hükümlü ve tutuklu yakınlarının kişiye ulaşması mümkün değildir. Aramayı sadece cezaevindeki kişi yapabilir.
Bu infaz kurumu; eğitim, barınma, güvenlik, yemek ve temizlik gibi çeşitli ihtiyaçları karşılayabilecek donanıma sahiptir. Bunun yanı sıra kurumun içerisinde sağlık ve kültürel aktivitelerden de yararlanabilmek mümkündür.

Dilerseniz cezaevindeki yakınınıza Mextup uygulaması ile oturduğunuz yerden cezaevine mektup yazarak gönderebilirsiniz. Mextup uygulamasını telefon, tablet veya bilgisayar üzerinden kullanabilirsiniz. Cezaevine mektup göndermek için burayı tıklayabilirsiniz. Yazacağınız mektup özel yazıcılar aracılığıyla basılarak hazırlanır ve göndereceğiniz cezaevine teslim edilecektir.