Yükleniyor...
Köy Dağıtımına Tabi Bekliyor Ne Demek?
Son Güncelleme 04.04.2022 21:04

Köy Dağıtımına Tabi Bekliyor Ne Demek?

"Köy Dağıtımına Tabi Bekliyor" ifadesi genel bir terim olup gönderim yaptığınız adrese dağıtımların belirli aralıklarla gerçekleştiğini ifade eder. Bu bölgelere her gün dağıtım aracı gönderilmemektedir.

Köy Dağıtımına Tabi Nedir?


Gönderi takip sayfasından barkod sorgulama yaptığınızda "Köy Dağıtımına Tabi Bekliyor" ifadesini görüyorsanız bu bilgi göndermek istediğiniz adresin bölgesine her gün dağıtım yapılmadığını, belirli günlerde dağıtım yapıldığını ifade edecektir. Gönderim yaptığınız yer askeriye, cezaevi, veya şehir merkezine uzak köy, kasaba ise dağıtım günü gelene kadar kargonuz şubede bekleyecektir. Örneğin bir cezaevine mektup gönderdiniz ve bu cezaevine dağıtımların perşembe günü yapıldığını varsayalım. Siz mektubu pazartesi günü gönderseniz ve salı günü dağıtımı yapacak şubeye ulaşsa bile kargonuz "Köy Dağıtımına Tabi" olarak işaretlenip perşembe gününe kadar şubede bekletilecektir. Hangi gün dağıtım yapıldığını öğrenmek içinse doğrudan kargonuzun beklediği şubeyle iletişime geçerek bilgi almalısınız.

Köy dağıtımına tabi gönderilerin teslim olma süresi 1 haftaya kadar çıkabilmektedir.

Dilerseniz Mextup uygulaması ile oturduğunuz yerden mektup yazarak gönderebilirsiniz. Mextup uygulamasını telefon, tablet veya bilgisayar üzerinden kullanabilirsiniz. Sevgiliye, askere, dilediğiniz bir adrese veya cezaevine mektup göndermek için burayı tıklayabilirsiniz. Yazacağınız mektup özel yazıcılar aracılığıyla basılarak hazırlanır ve kargo yoluyla göndereceğiniz adrese teslim edilecektir.