Yükleniyor...
Mektup Gönderme
Son Güncelleme 08.11.2022 23:18

Mektup Gönderme

Postanelerden yurt içi ve yurt dışı olmak üzere dilediğiniz adrese mektup göndermek mümkündür. Kolay bir şekilde nasıl mektup gönderebileceğinizi aşağıdaki yazımızı okuyarak öğrenebilirsiniz.


NASIL MEKTUP GÖNDERİLİR?

Öncelikle yazdığınız mektubu bir mektup zarfına koymalısınız. Zarfınızın üzerine alıcı ve gönderen kişi bilgilerini, adreslerini yazdıktan sonra mektubunuzu size en yakın postaneye götürebilirsiniz. Zarf üzerine hangi bilgileri nasıl ve nereye yazacağınızı bilmiyorsanız buraya tıklayarak bilgi edinebilirsiniz.

Zarfınızın ağzını iyice kapatmayı unutmayınız. Gönderdiğiniz mektubun iyice paketlenmiş olması sizin sorumluluğunuzdadır.
Postaneye gittiğinizde hangi gönderim türünü tercih etmek istiyorsanız bunu gişe memuruna belirtiniz. Gişe memuru doldurmanız için size bir form verecektir. Bu formu doldurup ödemeyi yaptıktan sonra artık mektubunuz yola çıkmak için hazırdır. Geriye kalan tek şey mektubunuzun gönderdiğiniz adrese teslim edilmesini beklemek olacaktır.

Kayıtsız gönderim yapmadıysanız "E-Devlet Kayıtlı Gönderi Takibi" sayfasından barkod numaranız ile mektubunuzun nerede olduğunu, adrese teslim edilip edilmediğini sorgulayabilirsiniz.

Dilerseniz Mextup uygulaması ile oturduğunuz yerden mektup yazarak gönderebilirsiniz. Mextup uygulamasını telefon, tablet veya bilgisayar üzerinden kullanabilirsiniz. Sevgiliye, askere, dilediğiniz bir adrese veya cezaevine mektup göndermek için burayı tıklayabilirsiniz. Yazacağınız mektup özel yazıcılar aracılığıyla basılarak hazırlanır ve göndereceğiniz adrese teslim edilecektir.