Yükleniyor...
L Tipi Cezaevinde Hangi Suçlular Yatar?
Son Güncelleme 04.09.2021 17:14

L Tipi Cezaevinde Hangi Suçlular Yatar?

L Tipi Ceza İnfaz Kurumunda hangi suçlular yatar? L Tipi Cezaevinde kimler kalır? gibi sorularınızın cevaplarını aşağıdaki yazımızda sizlerle paylaşıyoruz.


L tipi cezaevi, Türkiye’de bulunan farklı cezaevi tiplerinden bir tanesidir. Suçluların huzur ve güven içerisinde hükümlülük sürelerini doldurmaları adına inşa edilen bu cezaevlerinin özellikleri ve kapasitesi kendine hastır. Serbestliğin bir nebze daha fazla olduğu bu cezaevlerinde hangi suçluların yattığına açıklık getirelim.
Türkiye’de halen aktif durumda bulunan 22 adet L tipi cezaevi vardır.

L Tipi Cezaevinde Kimler Kalır?


L tipi cezaevlerinde yatan hükümlülerin çok kapsamlı suçlardan hüküm giydiği görülmektedir. Bu bağlamda terör örgütü üyeleri, terör suçlarından hüküm giyenler, cinayet suçluları, cinsel taciz ve tecavüz suçluları, bebek ve çocuk tacizcileri L tipi cezaevlerinde yatmaktadır. Bunun yanı sıra ağır ceza hükümlüsü olan yabancı ülke vatandaşları da bu cezaevlerinde yatar.

Dilerseniz cezaevindeki yakınınıza Mextup uygulaması ile oturduğunuz yerden cezaevine mektup yazarak gönderebilirsiniz. Mextup uygulamasını telefon, tablet veya bilgisayar üzerinden kullanabilirsiniz. Cezaevine mektup göndermek için burayı tıklayabilirsiniz. Yazacağınız mektup özel yazıcılar aracılığıyla basılarak hazırlanır ve göndereceğiniz cezaevine teslim edilecektir.