Yükleniyor...
İadeli Taahhütlü Posta Nedir?
Son Güncelleme 03.04.2022 08:16

İadeli Taahhütlü Posta Nedir?

Kayıtsız gönderimden farklı olarak, iadeli taahhütlü posta, sisteme kayıt edilen ve barkod numarasıyla takibi yapılabilen gönderim türüdür.

İadeli Taahhütlü Mektup Nedir?


İadeli taahhütlü mektup, barkod numarasıyla takibi yapılabilen gönderim türüdür. Ayrıca iadeli taahhütlü postaların kaybolma ihtimali, kayıtsız postalara göre çok daha düşüktür. Gönderilen adreste hata veya herhangi bir farklı durum oluştuğunda (alıcıya ulaşılamaması vs.) mektup size ait adrese geri dönecektir. Size ait adreste hatalıysa veya adreste kimseye ulaşılamadıysa mektubunuz şubede bekletilir. Barkod numaranızla mektubunuzun hangi şubede olduğunu kontrol edebilir ve o şubeye giderek mektubunuzu teslim alabilirsiniz. Mektubunuzu gönderirken "Alma Haberli" özelliğini de kullanabilirsiniz. Bu durumda mektup karşı tarafa teslim edilirken posta memuru, alıcıya mektubu teslim aldığına dair bir belge imzalatır. Alıcının teslim aldığına dair imzaladığı kağıt size ait adrese geri dönecektir. Kağıt size döndüğünde mektubunuzu teslim alan kişinin imzasını ve mektubun kesin olarak teslim edildiğini teyit edebilirsiniz.

Dilerseniz Mextup uygulaması ile oturduğunuz yerden mektup yazarak gönderebilirsiniz. Mextup uygulamasını telefon, tablet veya bilgisayar üzerinden kullanabilirsiniz. Sevgiliye, askere, dilediğiniz bir adrese veya cezaevine mektup göndermek için burayı tıklayabilirsiniz. Yazacağınız mektup özel yazıcılar aracılığıyla basılarak hazırlanır ve kargo yoluyla göndereceğiniz adrese teslim edilecektir.