Yükleniyor...
S Tipi Cezaevinde Hangi Suçlular Yatar?
Son Güncelleme 09.09.2021 13:41

S Tipi Cezaevinde Hangi Suçlular Yatar?

S Tipi Ceza İnfaz Kurumunda hangi suçlular yatar? S Tipi Cezaevinde kimler kalır? gibi sorularınızın cevaplarını aşağıdaki yazımızda sizlerle paylaşıyoruz.


S tipi cezaevi geçmişte olmayan ve son dönemde gündeme gelen cezaevi tiplerinden bir tanesi olmuştur. F tipi cezaevlerinde yatanların koşullardan şikayetçi olması ve bu cezaevlerinin yeniden ele alınması ile S tipi cezaevleri ortaya çıkmıştır. Ancak gerek yapıları gerekse de koşulları bağlamında S tipi cezaevlerinin F tipi cezaevlerinden büyük bir farkı bulunmamaktadır.
Türkiye’de halen aktif durumda bulunan 3 adet S tipi cezaevi vardır.

S Tipi Cezaevinde Kimler Kalır?


S tipi cezaevlerinde yatanların kimler olduğu bu cezaevi tipinin son dönemde yaygınlaşması nedeni ile bu cezaevlerinde kimlerin yattığı sorusu gündeme gelmiştir. S tipi cezaevleri F tipi cezaevlerine bir alternatif olarak düzenlenmiştir. Bu nedenle de S tipi cezaevlerinde terör, topluma karşı suçlar ve devlete karşı suçları işlemiş olan kişiler yatmaktadır.

Dilerseniz cezaevindeki yakınınıza Mextup uygulaması ile oturduğunuz yerden cezaevine mektup yazarak gönderebilirsiniz. Mextup uygulamasını telefon, tablet veya bilgisayar üzerinden kullanabilirsiniz. Cezaevine mektup göndermek için burayı tıklayabilirsiniz. Yazacağınız mektup özel yazıcılar aracılığıyla basılarak hazırlanır ve göndereceğiniz cezaevine teslim edilecektir.