Yükleniyor...
Cezaevine Mektup Zarfı Örneği
Son Güncelleme 01.06.2021 23:24

Cezaevine Mektup Zarfı Örneği

Cezaevindeki yakınınıza mektup yazmak istiyor ancak cezaevine mektup zarfı nasıl yazılır bilmiyorsanız bu yazımızda tüm sorularınızın cevaplarını bulabilirsiniz.


Cezaevi Zarfının Üzerine Neler Yazılmalı?

Zarfınızın sol üst köşesine gönderenin adı, soyadı, adresi ve sağ alt köşesine alıcının adı, soyadı, cezaevi adı, cezaevi tipi, varsa cezaevi nosu yazılmalıdır. Alıcının koğuş numarasını biliyorsanız bu bilgiyide ekleyebilirsiniz. İsteğe bağlı olarak (alıcının baba adını, T.C. kimlik numarasını, mektubu yazdığınız tarihi vs.) ekstra bilgi olarak ekleyebilirsiniz. Alıcının baba adını veya T.C. kimlik numarasını yazmak aynı cezaevinde aynı ad ve soyada sahip kişiler arasında oluşacak karışıklığı engelleyecektir. Ekstra bilgi yazmanız veya zarfınızı süslemeniz bir problem oluşturmayacaktır. Fakat abartmamaya özen gösterilmelidir.

Gönderici ve Alıcı Bilgileri Nasıl Yazılmalı?

1) Gönderici adı, soyadı, adresi mektup zarfının sol üst kısmına yazılmalıdır.

2) Alıcı adı, soyadı, cezaevi adı, adresi mektup zarfının sağ alt kısmına yazılmalı.

3) Zarfın sağ üst kısmını boş bırakmaya özen gösterin. Çünkü sağ üst kısma posta pulu veya barkod eklenecektir.

CEZAEVİNE MEKTUP ZARFI ÖRNEĞİ :

Cezaevine Mektup Zarfı Örneği
Dilerseniz Mextup uygulaması ile oturduğunuz yerden mektup yazarak gönderebilirsiniz. Mextup uygulamasını telefon, tablet veya bilgisayar üzerinden kullanabilirsiniz. Sevgiliye, askere, dilediğiniz bir adrese veya cezaevine mektup göndermek için burayı tıklayabilirsiniz. Yazacağınız mektup özel yazıcılar aracılığıyla basılarak hazırlanır ve göndereceğiniz adrese teslim edilecektir.