Yükleniyor...
Kayıtsız Mektup
Son Güncelleme 09.11.2022 22:08

Kayıtsız Mektup

Diğer gönderim türleri haricinde postalanabilen mektup türlerinden birisi de kayıtsız mektuptur.


KAYITSIZ MEKTUP NEDİR?

Kayıtsız mektup takip edilebilme özelliği olmayan diğer mektuplara göre biraz daha geç teslim edilen bir gönderim türüdür. Kayıtsız mektuplar gönderildikten sonra, alıcı adresine teslim edilene kadar mektubun nerede olduğunu sorgulanamayacaktır. Hem daha yavaş hem de takip edilemeyen bu gönderim türünün avantajı fiyatıdır. Diğer gönderim türlerine oranla kayıtsız mektup çok daha uygun fiyatlara gönderilebilmektedir.
Kayıtsız mektup haricindeki mektuplar takip edilebilmektedir. Fakat kayıtsız mektuba göre fiyat farkı yüksektir. Gönderdiğiniz mektup veya evrak önem arz ediyorsa kayıtsız göndermemenizi öneririz. Kayıtsız gönderilen mektubun kaybolması durumunda sorun yaşayabilirsiniz.

Mextup uygulaması üzerinden gönderilen mektuplarda ise özel barkod kullanılmakta olup hem hızlı gönderim sağlanır hem de takip edilebilir özelliktedir. Üstelik oturduğunuz yerden tüm bu işlemleri yapabilirsiniz. Bu yazımızı okuduğunuz cihazınızdan kolayca sevgiliye, askere, dilediğiniz bir adrese veya cezaevine mektup göndermek için burayı tıklayabilirsiniz.